ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Β ΠΕΙΡΑΙΑ: Κυριάρχησαν ΝΔ και ΑΠΟΧΗ

0
111

Η μεγάλη άνοδος της αποχής και η ΝΔ ήταν οι πρωταγωνιστές των εκλογών της 25ης Ιουνίου στη Β Πειραιά.

Με ενσωματωμένο το 99.61% των εκλογικών τμημάτων, το ποσοστό της συμμετοχής ανέρχεται μόλις στο 51.82 % έναντι του 60.80% των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η ΝΔ διατήρησε την πρώτη θέση στα αποτελέσματα, διευρύνοντας τη διαφορά της από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποσοστό 37.24% εκλέγει τρεις Βουλευτές.

Ο Γιώργος Βρεττάκος, ο Μιχάλης Λιβανός και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος καταλαμβάνουν τις έδρες του κόμματος που θα κυβερνήσει εκ νέου με αυτοδυναμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε το ποσοστό του να μειώνεται εκ νέου στο 19.36%. Χάνει ακόμη μια έδρα και εκλέγει μία Βουλευτή την Νίνα Κασιμάτη. Ο Γιάννης Ραγκούσης, μένει μετά από πολλά χρόνια εκτός Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 7.60%, και χάνει -με τα έως τώρα αποτέλεσμα – την μοναδική έδρα που είχε καταγράψει στην περιφέρεια, στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο άτυχος της εκλογικής διαδικασίας αφού έμεινε τελικά μόνο δύο ημέρες στο κοινοβούλιο. Πλέον το ΠΑΣΟΚ παραμένει χωρίς Βουλευτή στη Β Πειραιά για  σχεδόν δεκαπέντε χρόνια.

Το ΚΚΕ επέτυχε μικρή αύξηση του ποσοστού του στο 11.49 %, παρότι συγκέντρωσε περίπου 1500 λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου. Εκλέγει μία Βουλευτή, την Διαμάντω Μανωλάκου.

Το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που έχει τη στήριξη των καταδικασμένων για σύσταση εγκληματικής συμμορίας μελών της Χρυσής Αυγής, κατέγραψε ποσοστό 5.58 % και εκλέγει έναν Βουλευτή.

Η Ελληνική Λύση με ποσοστό 4.53% και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 4.41%, κερδίζουν από μια έδρα στη Β Πειραιά, στη σύνθεση της νέας Βουλής.