Κόντρα στο ρεύμα / κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη: ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

0
93
Τον Οκτώβριο του 23 καλούμαστε να αποφασίσουμε για τον Δήμο μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές .
Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα” ιδρύθηκε το 2009 από την ανάγκη να υπάρξει μια αυτοδιοικητική παράταξη στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο δήμο μας την εποχή που άλλαζαν τα πάντα στην αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη και την συνένωση της Νίκαιας με τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη .
Συμμετείχαμε στις εκλογές του 2010 και εκλέξαμε δημοτικό σύμβουλο για πρώτη φορά .
Η κίνηση υπήρξε πόλος συσπείρωσης πολλών δυνάμεων ενταγμένων σε σχήματα αλλά και ανένταχτων .
Η δράση μας ήταν αυτή που τα επόμενα χρόνια μας δυνάμωσε , δώσαμε πολλές μάχες κερδίσαμε μικρές και μεγάλες νίκες , είμασταν παρόντες και παρούσες σε όλες τις μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις το 11-12-13 δώσαμε την μάχη ενάντια στους επιχειρούμενους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο της Νίκαιας αποτρέψαμε εξώσεις και παρά την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα να δίνουμε την μάχη ενάντια στους επιχειρούμενους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις .
Δώσαμε την μάχη για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό , όταν οι διακοπές ρεύματος ήταν εκατοντάδες καθημερινά .
Ήμασταν αυτοί που βάλαμε το θέμα για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με παρεμβάσεις στο ΔΣ αλλά και με κινητοποιήσεις και πορείες στην Πόλη .
Το περιβάλλον οι κοινόχρηστοι χώροι ο αθλητισμός και η Παιδεία στις προτεραιότητες μας πάντα .
Δώσαμε το παρόν σε όλα τα καλέσματα και πριν την πανδημία αλλά και κατά την διάρκεια για να κρατηθεί το Γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας όρθιο μαζί με τον σύλλογο των εργαζομένων στο νοσοκομείο . Μάχη για να στηρίξουμε το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας .
Δώσαμε την μάχη απέναντι στην πολιτική της δημοτικής αρχής Ιωακειμίδη η οποία ακολουθεί κατά γράμμα την μνημονιακή πολιτική την υποβάθμιση των θεσμών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Πόλης .
Πολεμήσαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια το τέρας του φασισμού και του ναζισμού από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στην Πόλη μας η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ , συμμετέχοντας και οργανώνοντας αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.
Ο επικεφαλής μας για όλη αυτή την δράση μας καλέστηκε από τις ανακρίτριες της δίκης και είναι από τους μάρτυρες κατηγορίας στην δίκη της ΧΑ .
Σε κεντρικό αυτοδιοικητικό επίπεδο συμμετείχαμε στον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΙΡΕΤΩΝ όπου μαζί με συναγωνιστές από όλη την Ελλάδα σε επίπεδο ΠΕΔ αλλά και στην ΚΕΔΕ για μια άλλη αυτοδιοίκηση που δεν θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους και στο πλευρό των Πολιτών
Στα 14 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο πιστεύουμε ότι κατορθώσαμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μια παράταξη που βασίζαμε την όποια παρέμβαση μας στην σύνδεσή μας με την κοινωνία .
Όλα αυτά τα χρόνια συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους με ανθρώπους με αναπηρίες με γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους με το γονεϊκό κίνημα με τους εκπαιδευτικούς με τα περιβαλλοντολογικά κινήματα με ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες από τις μνημονιακές πολιτικές στάθηκαν όρθιοι και αξιοπρεπείς και το παλεύουν .
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα» δεν θα συμμετέχει μετά από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο στις εκλογές .
Μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών βλέπουμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ηγεμονεύσουν και στο Δήμο μας ακραίες συντηρητικές πολιτικές και νεοφιλελεύθερες λογικές
Πολιτικές που χαρακτηρίζονται από αδιαφάνεια, από τις προσωπικές και πελατειακές σχέσεις, από το σύστημα των απευθείας αναθέσεων την σπατάλη δημοσίου
χρήματος, στην έλλειψη ενός συνολικού σχεδίου για το Δήμο μας .
Πολιτικές που θέλουν την μετατροπή του δήμου σε έναν φορομπηχτικό μηχανισμό είσπραξης και τέλος στην ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών του δήμου μας .
Απέναντι σε αυτήν την νεοφιλελεύθερη επίθεση δεν μπορούμε να μην προτάξουμε την οργανωμένη και κοινή δράση εκείνων των δυνάμεων που αποδεδειγμένα όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν οργανωμένα ενάντια σε όλα αυτά ώστε να δώσουμε την μάχη των εκλογών ποιο οργανωμένα ποιο μαζικά και να κερδίσουμε .
Καλούμε τους φίλους φίλες τους συναγωνιστές συναγωνίστριες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε τις μάχες μαζί νικήσαμε νικηθήκαμε κλαψαμε και γελάσαμε να συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – ΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Καλούμε τους δημότες να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά σε όλους αυτούς που ξαφνικά θυμήθηκαν την Πόλη και την αυτοδιοίκηση όλους αυτούς που υπηρέτησαν από διάφορες θέσεις ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που έκλεισαν τα μάτια απέναντι στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας και τώρα παριστάνουν τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ» .
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ .
<< και ας μην νικήσουμε ποτέ θα πολεμάμε πάντα >> Β.Μ .
Μπορεί να είναι doodle ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Όλες οι αντιδράσεις:

Γιώργος Λουίζος και 3 ακόμη