ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ « ΕΠΕΣΑΤΕ ΘΥΜΑΤΑ »

0
13
Ο Σύλλογος “Φυσιολάτρης Νίκαιας” προσκαλεί την Παρασκευή 30/08 στις 20:00, στη Μάντρα του Μπλόκου (Ηλιουπόλεως 102Α – Νίκαια) σε ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό αφιέρωμα στους πεσόντες πατριώτες της 17ης Αυγούστου 1944 από τους γερμανοφασίστες κατακτητές.
Μέσα από κείμενα και τραγούδια του Αγώνα, μεταφερόμαστε στα χρόνια της Ναζιστικής Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης. Ξαναζωντανεύει η εποχή εκείνη, ο υπέρ πάντων Αγώνας για την Ελευθερία με αποκορύφωμα την Αυτοθυσία των Ηρώων του Μπλόκου της Κοκκινιάς, που ύψωσαν το ανάστημά τους στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του.
Ξετυλίγεται το κουβάρι της Μνήμης και της Ιστορίας. Πώς το παλιό Ταπητουργείο της Κοκκινιάς μετατράπηκε σε Αιώνιο – Παγκόσμιο Μνημείο των σπουδαιότερων πανανθρώπινων αξιών.
Τα τραγούδια της Εποχής και του Αγώνα θα ερμηνεύσει ο Παντελής Κυραμαργιός
Στο πιάνο ο Θανάσης Μάντζαρης.
Στην αφήγηση των κειμένων θα βρίσκονται η Χριστίνα Σουλελέ και ο Γιώργος Τσιδίμης.
Τα κείμενα επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Ορνιθόπουλος.
Θα διαβαστούν επίλεκτα αποσπάσματα από το συγκινητικό μονόλογο «ΤΖΙΓΕΡΙ ΜΟΥ» της Κάτιας Γαλοπούλου για το Μπλόκο της Κοκκινιάς και «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ», ένα ξεχωριστό κείμενο του Πάρη Λιάτσου για τη μάχη της Κοκκινιάς και το Μπλόκο.
Θα αναγνωσθούν ποιήματα αφιερωμένα στο Μπλόκο, ποιητών όπως του Γιάννη Ρίτσου, του Στέλιου Γεράνη, της Ειρήνης Ρηνιώτη, του Θανάση Σάλτα κ.α.
Θα προβληθεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό της Εποχής σε επιμέλεια του Κυριάκου Νικολαΐδη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ:
210-4930470/6974816175