Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 84-89: «Θρυλικό» break και προβάδισμα τίτλου

0
34
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανώτερος του Παναθηναϊκού AKTOR στον 1ο τελικό της Stoiximan Basket League και απέκτησε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κερδίζοντας τους «πράσινους» με 84-89 για το 0-1 στη σειρά.
Στη διαχείριση του… Final Four ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε πολύ πιο έμπειρος και πολύ πιο έτοιμος από τον «πρωτάρη» Παναθηναϊκό. Άλλωστε επί δύο σερί σεζόν γνώριζε πολύ καλά πώς να ανταποκριθεί στους τελικούς και πόσο (πιο) έτοιμος να παρουσιαστεί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα, και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε η σειρά με τον Άρη, οι «πράσινοι» ακόμα είχαν τη μυρωδιά της σαμπάνιας στα ρούχα τους και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρώτου τελικού.
Ο Ολυμπιακός «άρπαξε» το αβαντάζ της έδρας από τον «αιώνιο» αντίπαλο και πλέον έγινε το μεγάλο αφεντικό για την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος καθώς κρατάει την τύχη των τελικών στα χέρια του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε απολύτως έτοιμη στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά και τακτικά.
Με υπομονή και στοχευμένο πλάνο και στις δύο πλευρές του παρκέ, φρόντισε να γίνει το αφεντικό του αγώνα από την αρχή έως και το τέλος του ματς. Στο πρώτο μισό του αγώνα οι Μιλουτίνοφ και Πετρούσφ ήταν εκείνοι που έκαναν την διαφορά έχοντας κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες ενώ στο δεύτερο μισό ο Τόμας Γουόκαπ ήταν παίκτης… ορχήστρα σημειώνοντας και τους 15 πόντους του, με αποτέλεσμα να κάνει τη διαφορά στο ματς.
Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή μειώνοντας έως τους έξι πόντους (74-80 στο 39′) ωστόσο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο ώστε να φανούν απειλητικοί και να διεκδικήσουν τη νίκη έως και το τέλος.

ΠΗΓΗ:in.gr