Στελέχη της Β Πειραιά ζητούν από τον Κασσελάκη να πάει σε εκλογές – Ποιοί πρώην Βουλευτές και Δήμαρχοι υπογράφουν το αίτημα

0
9
Γνωστά πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη από την Β Πειραιά, βρίσκονται ανάμεσα στα 100 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν καταθέσει κείμενο ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει σε εκλογές.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:
Ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην Βουλευτής Β Πειραιά και πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Εύη Καρακώστα, πρώην Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην ΒΠειραιά και επί σειρά ετών αιρετή στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Ο επί δύο θητείες Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.
Ο Χρήστος Λαμπρίδης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτηλίας, Δημοτικός Σύμβουλος του “Αλλου δρόμου” κατά την πρώτη θητεία της παράταξης στη Δημοτική αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας, καθώς και επί σειρά ετών Γραμματέας της ΝΕ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Μακρυνός, συνδικαλιστής και Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κορυδαλλού.
Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο υπογράφεται από 100 μέλη της ΚΕ, τονίζεται μεταξύ άλλων  ότι «το κόμμα μας βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή κρίση. Αν δεν απαντήσουμε άμεσα και αποφασιστικά στις αιτίες της, θα συνεχίζει να βυθίζεται στην εσωστρέφεια και να απογοητεύει τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες».
Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως πρέπει να ανακοπεί η καθοδική πορεία, κάνουν λόγο «για παιδαριώδεις χειρισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έως τον διχασμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη αντικατάσταση του Προεδρείου της για χάρη εσωκομματικών συσχετισμών».
Τα μέλη που υπογράφουν το κείμενο αναφέρουν ακόμη ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές  καταλήγοντας χαρακτηριστικά « στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».