Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας Ρέντη

0
101
Εκδήλωση με τις θέσεις και τις προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας Ρέντη για την Παιδεία και τα σχολεία.

 

  1. Στο θέατρο του Πολυχώρου Μάνος Λοίζος στη Νίκαια  η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας Ρέντη παρουσίασε τις θέσεις της για την Παιδεία, τις προτεραιότητες της για τα σχολεία της πόλης και τις άμεσες δράσεις της ως Δημοτική Αρχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και εκλεγμένοι μαθητές από 15μελη σχεδόν από όλα τα σχολεία της πόλης.

Παρεμβάσεις έγιναν από τη Μαρία Μαργιώλα, δασκάλα στο 15ο Δημοτικό Νίκαιας και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας, την Ρούλα Καραγιάννη δασκάλα στο 10ο Δημοτικό Νίκαιας και την Αρχοντία Παπαδοπούλου, ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο Νίκαιας Πρόεδρος της Ένωσης Μαγνησίας Νίκαιας και πρώην Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας.

Στην κεντρική ομιλία του ο Παναγιώτης Κατηφές υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη επισήμανε:

«Αν μια ολόκληρη πόλη μέσα στην πόλη μας έχει στο επίκεντρο της καθημερινότητάς της το σχολείο, τότε καταλαβαίνετε γιατί ξεκινήσαμε την παρουσίαση των θέσεων μας από τα σχολεία. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτό το μέλλον ξεκινά από σήμερα.
Γι’ αυτό δεσμευόμαστε ότι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι ο λαός και οι ανάγκες του στο τιμόνι της πόλης, θα βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Για να αρχίζει να αλλάζει η σκληρή καθημερινότητα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών.
Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε τις δυσκολίες, όμως γνωρίζουμε καλά και τη δύναμη του λαού μας. Ξέρουμε τι σημαίνει διεκδικητική δημοτική αρχή που μπορεί να παράγει θετικά αποτελέσματα για τον λαό μας.
Το κύριο είναι ότι δε θα υποταχθούμε στην κυβερνητική πολιτική για τα σχολεία, δε θα υποταχθούμε στην πολιτική της υπόχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των σχολείων μας. Και είναι το πρώτο πράγμα που θα αναδείξουμε και θα διεκδικήσουμε – τόσα χρήματα για τα σχολεία της πόλης μας όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη.
Απευθύνουμε ευρύτερο κάλεσμα συμπόρευσης και συσπείρωσης σε όσους πραγματικά πονάνε τα σχολεία μας. Σε όσους μπορεί να ξεκινάνε από διαφορετικές ακόμα και πολιτικές αφετηρίες αλλά έχουν στο νου τους το παιδί. Όχι μόνο το δικό τους παιδί, αλλά τα παιδιά όλου του κόσμου. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτόν τον δρόμο μπορούμε να τον περπατήσουμε μαζί με επιτυχία!
Σ αυτό το δρόμο της συμπόρευσης – του αγώνα – της διεκδίκησης – σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί – γιατί το μέλλον των παιδιών της πόλης μας δε το χαρίζουμε σε κανέναν».
Οι βασικές θέσεις από το πρόγραμμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παιδεία και τα
σχολεία, που παρουσίασε ο Παναγιώτης Κατηφές :
1. Είναι δέσμευση ότι κάθε χρόνο και πιο συγκεκριμένα τον Μάη κάθε χρόνου, θα πραγματοποιείται ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο Κηποθέατρο με τη συμμετοχή των φορέων του εκπαιδευτικού κόσμου, δηλαδή της Ένωσης Γονέων, των Συλλόγων Γονέων, των εκπαιδευτικών σωματείων, των 15μελών, με θέμα τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς από την πλευρά του Δήμου και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.
2. Είναι δέσμευση ότι όλα τα σχολεία θα αρχίσουν να αποκτούν αλεξικέραυνο και όχι όπως λέει η σημερινή δημοτική αρχή σε γονείς των
3. Είναι δέσμευση ότι άμεσα προχωράμε στη διεκδίκηση προσλήψεων για επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και προσωπικό φύλαξης στα σχολεία.
4. Είναι δέσμευση ότι άμεσα θα αναδείξουμε το ζήτημα των σχολικών γευμάτων για όλα τα παιδιά της πόλης – χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς
5. Είναι δέσμευση ότι θα επιδιώξουμε άμεσα συμφωνία με το ΤΕΕ και τον ΟΑΣΠ για να προχωρήσει ο αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων. Χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς χρονοτριβές. Εννοείται και ο έλεγχος και η πιστοποίηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
6. Είναι δέσμευση ότι θα ξεκινήσει άμεσα να σχεδιάζεται και να λειτουργήσει επιτέλους Σχολή Γονέων για μια σειρά κομβικά ζητήματα διαπαιδαγώγησης από την πρώτη σχολική ηλικία έως την εφηβική, αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου.
7. Είναι δέσμευση ότι θα προχωρήσουμε σε εντοπισμό και δέσμευση χώρων για την ανέγερση κτιρίων ξεκινώντας από την προσχολική αγωγή η οποία πραγματικά είναι ο φτωχός συγγενής της παιδείας με τα νήπια και τα προνήπια να βρίσκονται κι εδώ στην πόλη μας σε κοντέινερ!
Ως Δημοτική Αρχή θα προχωρήσουμε σε σύναψη συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς και πανεπιστήμια για να ενταχθεί η επιστημονική γνώση που παράγεται κυριολεκτικά μέσα στην αυλή της πόλης μας, προς όφελος των πολλών.
Αυτό σημαίνει ότι:
1. Συνάπτουμε συμφωνία με το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών και το ΚΕΘΕΑ για τα ζητήματα των εξαρτήσεων συνολικά. Ανοίγουμε δηλαδή με σχέδιο και ευθύνη τη συζήτηση για αυτά τα θέματα που κυριολεκτικά καίνε την καθημερινότητα της οικογένειας και πρέπει η Πρόληψη να μπει στα σχολεία.
2. Συνάπτουμε συμφωνία με το Γεωπονικό πανεπιστήμιο για να ομορφύνουν και να πρασινίσουν τα σχολεία μας, για να ενταχθούν ανάλογα προγράμματα στο σχολικό πρόγραμμα και να μπορούν όλα τα παιδιά να δραστηριοποιούνται με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργούν και κυρίως να αγαπούν στην πράξη το φυσικό περιβάλλον.
3. Συνάπτουμε συμφωνία με πανεπιστήμια, με ερευνητικά κέντρα, με εκδοτικούς οίκους για να ενισχυθούν επιτέλους οι σχολικές βιβλιοθήκες. Για να μεγαλώσει η αγάπη για το διάβασμα, για το βιβλίο γενικότερα. Κόντρα στην αποθέωση της εικόνας, του γρήγορου και εφήμερου μηνύματος.
Τέλος, δεσμευόμαστε για τρεις συμβολικές – αλλά ουσιαστικές κινήσεις στην πόλη μας. Την πόλη του Μπλόκου, της προσφυγιάς, των εργαζόμενων και ανέργων, αλλά και των περιορισμένων ελεύθερων χώρων.
1. Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη δεν μπορεί παρά να διαθέτει Λαϊκό Φροντιστήριο για τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα για να τα στηρίξουν εξωσχολικά. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία, ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια. Για να μπορεί το κάθε παιδί να κοιτάξει με ελπίδα το μέλλον.
2. Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη δεν μπορεί παρά να ανοίγει τις αυλές των σχολείων για τα παιδιά της πόλης! Δεν μπορεί να αφήνεται αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα απλά στον πατριωτισμό των συλλόγων γονέων. Απαιτείται προγραμματισμός και σχέδιο ώστε ολοένα και πιο πολλά σχολεία να ανοίγουν για τα παιδιά το απόγευμα, ξεκινώντας από τους καλοκαιρινούς μήνες και φυσικά διεκδικώντας σχολικούς φύλακες και άλλο αντίστοιχο προσωπικό. Θέλουμε τα προαύλια ανοιχτά για τα παιδιά ως χώρους παιχνιδιού, αναψυχής, διασκέδασης, άρα με ευθύνη του Δήμου “ανοιχτές σχολικές αυλές” για να παίζουν τα παιδιά μας
3. Τέλος, δεν μπορεί παρά, η Δημοτική Αρχή της πόλης της προσφυγιάς και του Μπλόκου να σχεδιάζει οργανωμένα την είσοδο της ιστορικής γνώσης μέσα στο σχολικό πρόγραμμα. Με επισκέψεις σε ιστορικά σημεία, με ζωντανές αφηγήσεις από αυτά που έζησαν οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, με διαγωνισμούς δημιουργίας γύρω από τέτοια θέματα.

Ο Παναγιώτης Κατηφές ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας Ρέντη από το χώρο της Παιδείας τονίζοντας «πρόκειται για ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι αγωνιστές στους χώρους τους. Στους συλλόγους γονέων, στα σωματεία των εκπαιδευτικών, αλλά και ως μέλη των μαθητικών συμβουλίων παλιότερα, σήμερα πια φοιτητές με συνδικαλιστική δράση στις σχολές τους».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΦΑΝΗΣ – καθηγητής Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Αντιπρόεδρος Β ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος στον Φιλενωτικό Σύλλογο Πολυκατοικιών Ρέντη Η ΕΝΟΤΗΤΑ                 

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΛΑ – δασκάλα στο 10ο Δημοτικό Νίκαιας

ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – γυμναστής στο 1ο Λύκειο Νίκαιας
ΚΟΥΣΤΟΥΜΠΑΡΔΗ ΛΟΥΙΖΑ – φιλόλογος στο 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – εκπαιδευτικός χημικός, εργαζόμενος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
ΜΑΡΓΙΩΛΑ ΜΑΡΙΑ – δασκάλα στο 15ο Δημοτικό Νίκαιας, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας
ΜΟΣΧΟΣ ΝΙΚΟΣ – μουσικός εκπαιδευτικός στο 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ – δάσκαλος στο 14ο Δημοτικό Νίκαιας
ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ ΜΙΡΚΑ – ιστορικός, εργαζόμενη στην Ιδιωτική Εκπαίδευση
ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΑΛΕΚΑ – εικαστικός εκπαιδευτικός στο 3ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – μαθηματικός στο 2ο Γυμνάσιο Νίκαιας
ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ – καθηγήτρια Πληροφορικής, Υποδιευθύντρια στο 1ο Λύκειο Νίκαιας
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ – νηπιαγωγός, καθηγήτρια ΕΠΑΛ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ στο ΚΙΝΗΜΑ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ – αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων 10ου Γυμνασίου Νίκαιας, τραπεζοϋπάλληλος
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ – πρ.Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 27ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, χειρούργος οδοντίατρος
ΖΑΠΑΝΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ – αντιπρόεδρος Συλλόγου Γονέων 5ου Λυκείου Νίκαιας
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, εκπαιδευτικός κοινωνιολόγος, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας Ρέντη
ΚΡΑΝΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 7ου Γυμνασίου Νίκαιας, εκδότης
ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ – Ταμίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, μεταφράστρια
ΛΟΥΚΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ – Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας
ΣΑΜΟΥΡΚΑΣΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ – Ταμίας στο Σύλλογο Γονέων του 7ου Γυμνασίου Νίκαιας, εργαζόμενος στην ΠΕΙΦΑΣΥΝ
ΤΣΟΥΒΕΛΑΚΙΔΟΥ ΚΙΚΗ – πρ.μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας
ΧΑΤΟΓΛΟΥ ΔΑΦΝΗ – Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας, μέλος στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Νίκαιας

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – φοιτητής στο Ιστορικό Αρχαιολογικό, αθλητής μπάσκετ της ΧΑΝ Νίκαιας
ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΚΗ ΛΟΥΚΙΑ – φοιτήτρια στο Φυσικό, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού Αθήνας, αθλήτρια σκάκι