Νίκαια: Αποτράπηκε η έξωση οικογένειας από το σπίτι της, ύστερα από παρέμβαση Σωματείων και φορέων

0
20
Από το πρωί πλήθος κόσμου βρέθηκε έξω από το σπίτι στην οδό Μοσχονησίων 80, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μαζικών φορέων της πόλης και έγιναν ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στα κοράκια που θέλουν να πετάξουν τριμελή οικογένεια συνταξιούχου και εργαζόμενης από το σπίτι τους, το οποίο πλειστηριάστηκε σε fund.
Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται και η γειτονιά, με πολλούς ανθρώπου να δίνουν το παρών στην κινητοποίηση.
Κάτω από την αποφασιστική παρουσία του κόσμου, ο δικαστικός επιμελητής έκανε μεταβολή και αποχώρησε.
«Αίσχος! Πετάνε λαϊκή οικογένεια στο δρόμο. Stop στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, των τραπεζών και των funds» έγραφε το πανό των μαζικών φορέων της Νίκαιας.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και Χρήστος Τσοκάνης. Ακόμη ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας.
Η κινητοποίηση είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε τη ζωή μας τόνισε ο Γιώργος Καλαμαράς, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Σημείωσε ότι η αποχώρηση του κλητήρα «αποδεικνύει τη δύναμη την οποία έχουμε» και κάλεσε σε επαγρύπνηση τονίζοντας ότι τα Σωματεία και το Εργατικό Κέντρο θα είναι πάντα στο πλευρό της οικογένειας.