Ενωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη: Εναντιωνόμαστε στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών

0
81
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και όλοι εμείς οι γονείς παρακολουθούμε υποψήφιους δημάρχους, νυν δημάρχους, να υπόσχονται σχολεία παιδικές χαρές ελεύθερους χώρους πάρκα που προορίζονται για τα παιδιά μας.
Την ίδια ώρα εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις δεν ακούμε τίποτα για τον σχεδιασμό τής κυβέρνησης να καταργήσει μεταξύ άλλων και τις σχολικές επιτροπές και τις δημοτικές επιτροπές παιδείας. Με λίγα λόγια ενώ τα σχολεία αποτελούν περιουσία του Δήμου, η διαχείριση των οικονομικών τους και των επισκευών μικρής κλίμακας δεν θα γίνεται από αυτούς. Πολύ εύκολα λοιπόν, θα υπάρχει αποποίηση ευθυνών τόσο από την εκάστοτε κυβέρνηση όσο και από τις Δημοτικές Αρχές για όλες τις ελλείψεις, τις ανεπάρκειες και την αθλιότητα των υποδομών.
Δεν ακούμε κουβέντα για το γεγονός ότι όλες οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται στους δήμους χωρίς να διασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας των υπηρεσιών χωρίς να εξασφαλίζεται η αύξηση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία των σχολείων και για κάθε είδους εξοπλισμό μέσα σε αυτά.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση ενοχλείται και θέλει να εξαλείψει κάθε περίπτωση διαφορετικής φωνής μέσα σε αυτές τις σχολικές επιτροπές όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των γονέων εκπρόσωποι των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο φέρνει λοιπόν διάταξη που καταργεί τις σχολικές επιτροπές και μεταβιβάζει εξολοκλήρου στους διευθυντές των σχολείων τις αρμοδιότητες δίνοντάς τους ποσά που αντιστοιχούν σε ψίχουλα σε σχέση με τις ανάγκες του σχολείου σπρώχνοντας έτσι τους διευθυντές στην αναζήτηση χορηγών οδηγώντας έτσι τους γονείς στο να βάζουν για άλλη μία φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Επιβεβαιώνονται οι σχεδιασμοί για σχολεία δύο και τριών ταχυτήτων για σχολεία που οι γονείς θα πληρώνουν που οι σύλλογοι θα εξασφαλίζουν χορηγίες Είναι φανερό ότι αν αυτοί οι σχεδιασμοί προχωρήσουν τα ήδη υποχρηματοδοτούμενα σχολεία θα φτωχύνουν και άλλο, ανοίγεται ο δρόμος να μετατραπούν σε σχολεία αυτόνομες μονάδες με τους γονείς να πασχίζουν να βρουν πόρους με κάθε τρόπο, να μπαλώνουν όπως όπως τα προβλήματα, ενώ το κράτος θα παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.
Εναντιωνόμαστε στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών απότην σκοπιά της στόχευσης και των επιδιώξεων που έχει ηκυβέρνηση.
Διεκδικούμε τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολείων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική τωνκυβερνήσεων. Κατάργηση του ΦΠΑ στις προμήθειες των σχολείων και των παρακρατήσεων στις κρατικές επιχορηγήσεις, πουπετσοκόβουν περεταίρω τα ήδη πενιχρά κονδύλια.
Δε θα σταματήσουμε να απαιτούμε, με ευθύνη των Δήμων να υπάρχουν επιτροπές παρακολούθησης της χρηματοδότησης τωνσχολείων και των κατευθύνσεών της, με συμμετοχή της αντιπολίτευσης και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπαιδευτικών και των γονέων.