Η Ιστορική Χορωδία Νίκαιας στο 5ο Παννελήνιο Διαγωνισμό Μουσικής “Δημήτρης Μητρόπουλος”

0
75
Η Ιστορική Χορωδία Νίκαιας θα λάβει μέρος στο 5ο Παννελήνιο Διαγωνισμό Μουσικής “Δημήτρης Μητρόπουλος” την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.
Η Ιστορική Χορωδία Νίκαιας ιδρύθηκε το 1959 ως αμιγώς ανδρική. Είναι η χορωδία που κατάφερε πάνω από 60 χρόνια να γίνει ένας αληθινός θρύλος στο πανελλήνιο χορωδιακό τοπίο μέσα από 1200 συναυλίες και παραστάσεις και να κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη όπου κι αν εμφανίστηκε.
Η ιστορική χορωδία του Γιάννη Ρίτσου και του Μίκη, του Χατζηνάσιου και του Ανδριόπουλου, του Τόκα και του Πλέσσα, του Μικρούτσικου και του Σπανού, του Χαλκιά και του Μούτση, του Βαγγέλη Παπαθανασίου και του Μαρκόπουλου, των ποιητών, ηθοποιών, Λογίων, Καλλιτεχνών αλλά και της Μελίνας που τόσο πολύ την αγάπησε.
Η ιστορική χορωδία με τις δεκάδες διακρίσεις και βραβεία αλλά και μία τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία από συναυλίες και επισκέψεις στη Μαδρίτη, Παρθουέλο, Τολέδο, Βαρκελώνη, Βιέννη, Βουδαπέστη, Εστεργκόμ, Μπελογιάννη, Σόφια, Βασίλη Κολάρωφ, Βελιγράδι, Ρώμη, Λεμεσό, Λευκωσία και από Αλεξανδρούπολη ως τη Σπάρτη, απ’ την Κέρκυρα ως τη Ρόδο, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο, τη Λυρική Σκηνή, το Παλλάς Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Κατράκειο και τις ανοιχτές πλατείες χωριών και ανοιχτών κινηματογράφων.
Μαέστροι από την ίδρυσή της ήταν οι αείμνηστοι: Μπινιάρης Λευτέρης, Καρμπόνε Ανδρέας. Για 30 και πλέον χρόνια ο Κοκκίνης Μιχάλης μέχρι το 2022 που ανέλαβε ο Μαέστρος Ανδρέας Πριονάς με τη συνοδεία πιάνου της Ιουλίας Τζανετουλάκου.