Η τελευταία Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές: Πόσο προηγείται η ΝΔ. Ποιο κόμμα παίρνει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση

0
19
Νέα Δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό του euronews, δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη και καταδεικνύει την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τρία πολιτικά θρίλερ ενόψει των ευρωεκλογών.
Η αποκλειστική έρευνα – σε σχεδόν 26.000 άτομα, σε χώρες που αντιπροσωπεύουν το 96% του πληθυσμού της ΕΕ – είναι η πρώτη του είδους της ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.
Με βάση τα αναλυτικά στοιχεία, ανά χώρα, στο ερώτημα «εάν οι ευρωεκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, ποιο από τα παρακάτω κόμματα είναι πιθανόν να ψηφίζατε;» η δημοσκόπηση έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται, με ποσοστό 35% και η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το κυβερνών κόμμα θα καταφέρει να κερδίσει 8 από τις 21 συνολικά έδρες του ευρωκοινοβουλίου που αντιστοιχούν στην Ελλάδα.
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 21,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με την δημοσκόπηση λαμβάνει ποσοστό 13,6% και εκτιμάται ότι θα εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.
Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,4% και εκτίμηση για ανάδειξη τριών ευρωβουλευτών. Στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 9% και εκτίμηση για δύο ευρωβουλευτές και ακολουθεί στην 5η θέση, αλλά με μικρή διαφορά η Ελληνική Λύση, με ποσοστό 8,7% και εκτίμηση για δύο ευρωβουλευτές.
Στην 6η θέση βρίσκεται η ΝΙΚΗ, με ποσοστό 4% και εκτίμηση για την ανάδειξη ενός ευρωβουλευτή. Στην έβδομη θέση εμφανίζεται η Νέα Αριστερά, με ποσοστό 3,3% και εκτίμηση για εκλογή ενός ευρωβουλευτή, και στην όγδοη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3,2% και εκτίμηση για ανάδειξη ενός ευρωβουλευτή.
Στη λίστα ακολουθούν το ΜεΡΑ25, με ποσοστό 3% και οι Σπαρτιάτες με 2,9%, χωρίς να αναδεικνύουν ευρωβουλευτή.