Κατερίνα Θωίδου – επικεφαλής «Ανταρσία στην Κοκκινιά»: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ -Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

0
147
Τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Νίκαιας -Ρέντη αναδεικνύουν την τεράστια οργή του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και τους Δημάρχους που εφαρμόζουν την πολιτική της αλλά και τη στροφή προς τα αριστερά.
Ο εκλεχτός του Ιωακειμίδη, ο δεξιός Μαραγκάκης δεν κατάφερε να πάρει ούτε καν τους μισούς ψήφους της παράταξης Ιωακειμίδη στις προηγούμενες εκλογές. Βγήκε Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο των εκλογών χαρή στον καλπονοθευτικό νόμο Βορίδη που όρισε το 43% ως προϋπόθεση εκλογης αλλά ακόμα και αυτό το ποσοστό το έπιασε με τα χίλια ζόρια, για μερικές δεκάδες ψήφους. Στην πραγματικότητα ο Μαραγκάκης είναι Δημαρχος της μειοψηφίας αφού εκλεγεται με σχεδόν 13.000 ψήφους σε μία πόλη 110.000 κατοίκων. Δεύτερο βγήκε το ΚΚΕ με 22% από 13% που είχε πάρει το 2019.
Η «Ανταρσία στην Κοκκινιά» πέτυχε το στόχο της. Κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 3% (από 2,5% το 2019) που νομοθέτησε ο Βορίδης και η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να μας εμποδίσει να μπούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά το γεγονός ότι στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη είχαμε απέναντί μας άλλους 5 υποψήφιους συνδυασμούς. Μάλιστα σε συγκεκριμένα Διαμερίσματα η «Ανταρσία στην Κοκκινιά» φτάνει το 4% και το 4, 50%. Έτσι καταφέρνει να μπει για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Δώσαμε τη μάχη των Δημοτικών εκλογών πηγαίνοντας κόντρα σε όλη την κυρίαρχη αντίληψη ότι οι Δημοτικές Εκλογές είναι Αυτοδιοικητικές και ότι δεν έχουν να κάνουν με την κεντρική πολιτική σκηνή. Ότι αυτό που πρέπει να κάνει ένας υποψήφιος Δήμαρχος είναι να μιλάει για τα προβλήματα της πόλης του με τη στενή έννοια, χωρίς να τα συνδέει με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Εμείς βγήκαμε στις πλατείες και στους εργατικούς χώρους και μιλήσαμε για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές, την ακρίβεια, την ελαστική εργασία αλλά και για το ρατσισμό, το φασισμό, τις σεξιστικές διακρίσεις και τη δύναμη της εργατικής τάξης να τα τσακίσει όλα αυτά, με τους αγώνες της. Έτσι καταφέραμε να συνδεθούμε με τις ανησυχίες αλλά και τις ελπίδες ενός κομματιού κόσμου, που για την ώρα δεν ανήκει στο χώρο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αναγνώρισε όμως στην «Ανταρσία στην Κοκκινιά» την Αριστερά εκείνη με την οποία μπορεί να δώσει όλες αυτές τις μάχες πιο αποτελεσματικά και ενωτικά.
Εχουμε μπροστά μας να οργανώσουμε αυτά τα καθήκοντα, απευθυνόμενοι σε πολύ ευρύτερο κομμάτι από τους 913 που μας ψήφισαν. Έχουμε να απευθυνθούμε σε όλο τον κόσμο της Αριστεράς, σε όλο τον κόσμο που κάνει κριτική ή απογοητεύεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στον κόσμο που ψήφισε ΚΚΕ αλλά και την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου που επέλεξε τη στάση της αποχής από τις εκλογές, η οποία σημείωσε το ιστορικό ρεκόρ του 66%.
Μετά τις εκλογες της 8ης Οκτώβρη είναι σίγουρο ότι η κυβερνώσα παραταξη στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη είναι πολύ πιο αποδυναμωμένη και η Αριστερά πολύ πιο δυνατή. Το πιο άμεσο καθήκον για την Αντικαπιταλιστική Αριστερά, είναι να βοηθήσουμε όλο αυτό το αριστερό δυναμικό να συγκροτήσει τις μάχες του ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης αλλά και να συζητήσουμε συντροφικά για τη συνολική εναλλακτική απέναντι στο σύστημα της καταστροφής.
Οι μάχες ειναι μπροστά μας. Είναι ανοιχτό το τί θα γίνει με τους συμβασιούχους COVID, τί μάχες θα ανοίξουν στο νοσοκομείο Νίκαιας, στα σχολεία, στις γειτονιές. Η επιτυχία της περασμένης Κυριακής μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε, δίπλα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μετανάστες, να είμαστε η φωνή τους μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, οργανώνοντας τους αγώνες και τα κινήματα από τα κάτω, που είναι και η πραγματική δύναμη ανατροπής στην πόλη μας και σε όλη την κοινωνία.
Κατερίνα Θωίδου,
Επικεφαλής «Ανταρσία στην Κοκκινιά»,
Δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη