ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ;

0
274
     Αρθρο του Κώστα Παπαδόπουλου Δημοτικού Συμβούλου Νίκαιας με την κίνηση “κόντρα στο ρεύμα”
         Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τη  Λαïκή Συσπείρωση Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
 ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;  
 ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ; 
              

Αυτό το ερώτημα βασανίζει τις λαϊκές οικογένειες, καθώς για όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης κάθε λίγο και λιγάκι, έρχεται νέος γύρος ανατιμήσεων.

Μαζί με τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος και ένα πληθωρισμό που τρέχει με «χίλια» δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αγοράζουμε πια τα άκρως απαραίτητα για το νοικοκυριό μας αναγκασμένοι να επιλέξουμε τι θα πάρουμε και τι θα αφήσουμε…
Ο πληθωρισμός όμως δε μετριέται μόνο στο καλάθι της νοικοκυράς.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτυπώνεται και στη …σάκα του μαθητή. Η μεγάλη αύξηση της τιμής του χαρτιού, συμβάλλει καθοριστικά στις ανατιμήσεις στα σχολικά είδη, επιβαρύνοντας κι άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συγχρόνως ξεκινάει το μαρτύριο των πληρωμών για εξωσχολικές δραστηριότητες, μαζί με τα άλλα έξοδα και λογαριασμούς.
Αυτήν την πολιτική της ακρίβειας επιταχύνουν και οι Οδηγίες της ΈΈ για την «εξοικονόμηση» Ενέργειας και βάζουν σε εφαρμογή οι κυβερνήσεις της, καλώντας τους λαούς να ξεπαγιάσουν, να αποδεχτούν να ζουν με δελτίο σε φως και θέρμανση, να δεχτούν σχολεία και κοινωνικές υποδομές με περικοπές, για να μείνουν «ζεστά» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Μπορούν η κυβέρνηση, η τοπική διοίκηση, η ΕΕ, τα κόμματα, που κινούνται στις ράγες της να δώσουν λύση στην εκτίναξη των τιμών της Ενέργειας, στην ακρίβεια που τραβάει συνεχώς την ανηφόρα σε προϊόντα και υπηρεσίες;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, αν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κρυφτεί… Όλοι αυτοί όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση, αλλά είναι αυτοί που γεννούν το πρόβλημα, αφού πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν σε όσα σήμερα πληρώνουμε…
Αλήθεια, από πού κι ως πού θα δώσει λύσεις η ΈΈ; Μήπως δεν είναι δικές της οι Οδηγίες και τα νομοθετήματα που έχουν πυξίδα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τη στρατηγική του «πράσινου NewDeal» με την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τις πανάκριβες ΑΠΕ, τα «πράσινα» χαράτσια στον λιγνίτη ώστε αυτός να καταστεί ασύμφορος, την αναγωγή του φυσικού αερίου σε βασικό ηλεκτροπαραγωγό καύσιμο; Όλα αυτά δεν είναι που τινάζουν τα νοικοκυριά μας στον αέρα;
Οι Τοπικές Διοικήσεις είναι αμέτοχες ;
Μήπως δεν είναι και οι ηγεσίες της Τοπικής Διοίκησης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο , ΠΕΔ , ΚΕΔΕ , που στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου και συμβάλουν στην αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού; Αποδέχτηκαν τον φορομπηχτικό χαρακτήρα των δήμων. Είναι υπέρ της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών, των τροφείων κτλ. Συμμετέχουν και προωθούν την παραχώρηση κρατικής και δημοτικής γης σε επιχειρηματικούς ομίλους. Προώθησαν το αφήγημα της «πράσινης» μετάβασης αναλαμβάνοντας “χρέωση” στην ενσωμάτωση του λαού και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων. Αποδέχτηκαν τη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών και δομών προσχολικής ηλικίας υπέρ των ιδιωτών. Απαξίωσαν ΚΔΑΠ- ΜΕΑ. Έχουν προτεραιότητα έργα και υποδομές για το κεφάλαιο (π.χ επιχειρηματικά πάρκα κτλ) και αδιαφορούν για τη έλλειψη αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών έργων. Συνέβαλαν και θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα στην προώθηση της εμπορευματοποίησης της υγείας. Δεν λένε κουβέντα για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που γίνονται στους Δήμους τους δεν τους αφορά αν οι λαικές οικογένειες έχουν ρεύμα και νερό και ενα πιάτο φαγητό κάθε μέρα .
Καμία εμπιστοσύνη στις δημοτικές παρατάξεις και τους εκπροσώπους τους στον Δήμο Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη που παρά τις δήθεν «αγεφύρωτες διαφορές τους» έχουν συνδιοικήσει τον Δήμο εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από τις κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης. Τώρα προσπαθούν – εκμεταλλευόμενοι και το απαραδεκτό καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα – να εγκλωβίσουν όσους περισσότερους δημότες μπορούν, όχι για να δώσουν τάχα ευκαιρίες συμμετοχής αλλά για να δεσμεύσουν συνειδήσεις και ψήφους.
Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή σε όσους παριστάνουν τους “ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΥΣ” αφού πρώτα πέρασαν απο τα βουλευτικά γραφεία για να πάρουν την “ευχή’ των τοπικών βουλευτών .
Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που αφού τους έστειλε ο λαός σπίτι τους αφού σαν βουλευτές στραφηκαν εναντίον στο λαό ψηφίζοντας ότι μνημόνιο τους έβαλαν μπροστά τους , τώρα καμωνονται τους προοδευτικούς και τους σωτήρες .
Είναι όλοι έτσι ;
Στον αντίποδα βρίσκονται οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση που τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησαν την υπόσχεση τους προς το λαό, να είναι η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στους θεσμούς του τοπικού κράτους, να είναι η φωνή του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολουμένου, του αγρότη, της γυναίκας, του νέου.
Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη πραγματοποίησε καίριες παρεμβάσεις:
Ενάντια στην πολιτική που μειώνει τη χρηματοδότηση στην Τοπική Διοίκηση, φορολεηλατεί τους δημότες, παρέχει υποτυπώδεις υπηρεσίες με μειωμένο προσωπικό αλώνοντας εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιεί λειτουργίες και τομείς.
Για την Υγεία, τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτή, στήριξε σε κάθε περίπτωση των αγώνα των υγειονομικών και των εργαζομένων στο νοσκομείο της Νίκαιας και μέσα στην πανδημία και όποτε χρειάστηκε
Για την Παιδεία και για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών στα σχολειά μας, με τους Γονείς και τους εκπαιδευτικούς για ένα Συγχρονο Σχολείο ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για το Περιβάλλον. Για να φύγουν οι κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας απο τις γειτονιές .
Για έργα υποδομής, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας.
Για τις κοινωνικές δομές του Δήμου (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, Παιδικοί Σταθμοί) και ενάντια στην επιβολή τροφείων.
Για τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με προγράμματα κοινωφελούς, οκταμηνίτες με ΕΣΠΑ, για το σύνολο του προσωπικού. Για το ωράριο των καθαριστριών, για το Βοήθεια Στο Σπίτι.
Για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την κάλυψη όλων των αναγκών των δημοτικών υπηρεσιών.
Για την μείωση των δημοτικών τελών για τις λαικές κατοικίες και τα μικρά εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες .
Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος εργατικός – λαϊκός αγώνας που αναπτύχθηκε στην περιοχή που να μη συμμετείχαν, οργανωμένα και μαζικά .
Στό­χος της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης είναι η ενί­σχυ­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης και της αγω­νι­στι­κό­τη­τας όλων όσοι βγή­καν στους δρό­μους το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, όλων όσοι δεν υπέ­κυ­ψαν σε εργο­δο­τι­κούς και κυβερ­νη­τι­κούς μηχα­νι­σμούς που θέλουν τον λαό σκυμ­μέ­νο και υποταγμένο. Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη παλεύει για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, απέναντι στην υποστελέχωση που αποδυναμώνει τις υπηρεσίες του Δήμου, για την αναβάθμιση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, για να μπει τέλος στην πρακτική των αναθέσεων και εργολαβιών που κοστίζουν πανάκριβα στον λαό μας.
Για να ικανοποιηθούν λαϊκές διεκδικήσεις, για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αναψυχής ,πολιτισμού, για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, η μέριμνα για το παιδί, η φροντίδα στους ηλικιωμένους.
Για να εξασφαλιστεί και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα σε φθηνή θέρμανση για κάθε οικογένεια και μικρομεσαίο επαγγελματία.
Για να μην υπάρχει λαική οικογένεια στην Νίκαια και στον Ρέντη χωρίς ρεύμα και νερό
Για να μην πεταχτούν στο δρόμο οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό
Για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοι και οι κατασχέσεις στις λαικές οικογένειες.