Ναυάγιο στην Πύλο: Μεγάλη κινητοποίηση για περίθαλψη των επιζώντων – Αγωνία για τους αγνοούμενους

0
76

Στους 78 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου – Τέσσερις διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας με συμπτώματα υποθερμίας

Σε υγρό τάφο μετατράπηκε για ακόμα μια φορά η Μεσόγειος, με 78 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, αφού η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανετράπη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στη βάρκα επέβαιναν 500 πρόσφυγες, ενώ σύμφωνα με το Alarm Phone, ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στη βάρκα ξεπερνούσε τους 750, γεγονός που προκαλεί φόβο για αύξηση του αριθμού των νεκρών για το πιο πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες φέ

Το σκάφος, σύμφωνα με την ελληνική ακτοφυλακή, βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός για επιχείρηση διάσωσης. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 100 άνθρωποι, εκ των οποίων 4 μεταφέρθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας με συμπτώματα υποθερμίας. Κανένας από τους διασωθέντες δεν είχε εξοπλισμό ασφαλείας, όπως σωσίβια, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετείχαν έξι σκάφη της ακτοφυλακής, μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, καθώς και πολλά ιδιωτικά σκάφη.