«Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον (;;;) στα προσφυγικά της Νίκαιας» Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ «ζωντανεύει» τα προσφυγικά της Νίκαιας

0
21
Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ «ζωντανεύει» τα προσφυγικά της Νίκαιας
Τα μέλη του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης με τη στήριξη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα παρουσιάσουν το εικαστικό project «Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον (;;;) στα προσφυγικά της Νίκαιας».
Το έργο/μακέτα αναπαριστά ένα οικοδομικό τετράγωνο μίας προσφυγικής γειτονιάς της Κοκκινιάς, η οποία διασώζεται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα θα προβληθεί βίντεο από το project “Προσφυγικό 1922-2022: Ετεροτοπίες και ετεροχρονίες”, που αναπαριστά τους βιωμένους χώρους με αφετηρία τις προσφυγικές κατοικίες της Νίκαιας.
Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας για τους άστεγους του Πειραιά και έκθεση ζωγραφικής με προσωπογραφίες από σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας.
Με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης προκειμένου να συντονίσουν δράσεις πρόληψης κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση να διοργανωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης.