ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ΑΚΥΡΩΣΕ την εκλογή του Γραμματέα, στο Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

0
71

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ΑΚΥΡΩΣΕ, την εκλογή του Γραμματέα στο νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη.

Πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιση στα αυτοδιοικητικά χρονικά του Δήμου, ενδεικτική του τρόπου και κυρίως της άγνοιας του νόμου, με τον οποίο διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο.
Στην  πρώτη ειδική συνεδρίαση του σώματος, εξελέγη στη θέση του Γραμματέα ο κύριος Χρήστος Μάντακας, ο οποίος είναι Δημοτικός Σύμβουλος της τέταρτης σε δύναμη παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά παράβαση των όσων ορίζει ο νόμος και εξειδικεύει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που έγκαιρα είχε αποσταλεί αρμοδίως.
Με δεδομένη  την ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, συγκλήθηκε νέα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στην οποία και έγινε κανονικά, η  εκλογή Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ασφαλώς και προκύπτουν αναπάντητα ερωτήματα, από την όλη εξέλιξη.

Αραγε κανένα αυτοδιοικητικό στέλεχος ΔΕΝ  γνώριζε το σχετικό νόμο; Οι υπηρεσιακοί παράγοντες γνώριζαν, αλλά ΔΕΝ εισακούστηκαν;
Κανείς ΔΕΝ προχώρησε, σε μία στοιχειώδη συννενόηση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πριν αποσταλεί η απόφαση;

Σε κάθε περίπτωση , η συγκεκριμένη – τουλάχιστον – δυσάρεστη διαδικασία, αναδεικνύει ένα έλλειμα στη σχέση των στελεχών που περιβάλλουν τον νέο Δήμαρχο, με τη στοιχειώδη γνώση του νόμου.

Ελλειμα που πρωτίστως, χρεώνεται και ακουμπά – καλώς ή κακώς – την εικόνα του κυρίου Μαραγκάκη. Οσο και εάν αυτό μάλλον τον ΑΔΙΚΕΙ, ως προς το θέμα της διεξαγωγής των δημαιρεσιών…