Τιμήθηκαν οι 150 Πειραιώτες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα που δεν βρίσκονται στη ζωή

0
56

Σε μια μεγάλη και συγκινητική εκδήλωση της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, τιμήθηκαν οι 150 Πειραιώτες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα που δεν βρίσκονται στη ζωή.

Με μια μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με τίτλο: «Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ τίμησε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στο βάρβαρο καθεστώς των συνταγματαρχών.

Η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ έχει καταγράψει περίπου 150 Πειραιώτες και Πειραιώτισσες, εξορισθέντες και φυλακισθέντες την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, οι οποίοι πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή, αλλά η δράση τους κι η στάση τους βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης, μέσα από την ειδική έκθεση που έστησε η Οργάνωση με όλα τα ονόματά τους κι αντίκριζε ο κάθε επισκέπτης με την είσοδό του στο Θέατρο. Ο χώρος έγινε σημείο αναφοράς και υποδοχής πολλών από τους απογόνους τους και τους συγγενείς τους που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα του ΚΚΕ.
Η χωρητικότητα του θεάτρου αποδείχθηκε μικρή για το πλήθος του κόσμου που συνέρρευσε στην εκδήλωση και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που την παρακολούθησαν όρθιοι μέσα στην αίθουσα και στον χώρο έξω από την αίθουσα όπου είχε στηθεί οθόνη.