Δήμος Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη: Το Μπλόκο της Κοκκινιάς πρέπει να ενώνει την πόλη

0
18
Ογδόντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 17η Αυγούστου του 1944, ημέρα κατά την οποία εκτελέστηκαν από τον κατοχικό στρατό της Γερμανίας περισσότεροι των 200 αγωνιστών της απελευθέρωσης και ο Δήμος μας πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς. Καταθέσεις στεφάνων ακολούθησαν σε πλατείες και σε άλλα σημεία της πόλης ενώ συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του κ. Ηλία Καπλανίδη, ενός από τους τελευταίους επιζώντες του Μπλόκου καθώς και η ομιλία της κας Βαρβάρας Αντωνοπούλου, αδερφής του Στέλιου Αντωνόπουλου ο οποίος εκτελέστηκε σε ηλικία 16 ετών στο Μπλόκο.
Ο Δήμαρχος της πόλης μας Κωνσταντίνος Μαραγκάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη των εκτελεσμένων του Μπλόκου της Κοκκινιάς και έκανε έκκληση σε όλες τις παρατάξεις να σταματήσουν να γίνονται ξεχωριστές εκδηλώσεις για ένα ιστορικό γεγονός όπως είναι το Μπλόκο της Κοκκινιάς, ένα γεγονός που πρέπει να ενώνει την πόλη και όχι να την χωρίζει.
Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου για το Μπλόκο θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή μαθητών και φορέων της πόλης στο 40ήμερο Μνημόσυνο των Εκτελεσμένων