Kανέλλος Τούντας υπ. Δήμαρχος Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη: Ολα στο φως και στη διάθεση της κοινής γνώμης

0
103
Ο υπ.Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Κανέλλος Τούντας,θέτει με δελτίο τύπου του συνδυασμού του,ερωτήματα σε σχέση με την πιθανή εμπλοκή του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη σε διαδικασία ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας καθώς και αναφορικά με καταγγελίες του πρώην ΓΓ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.
Το Δελτίο Τύπου του κ. Τούντα:
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η παράταξη μας πιστή στις αρχές και στις αξίες της διαφάνειας και της ενάρετης πολιτικής θέτει στον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Ιωακειμίδη και στον “επίγονό» του κο Κ. Μαραγκάκη
τα εξής ερωτήματα προς ενημέρωση της κοινής γνώμης
1. Αληθεύει ότι κλήθηκε ο κος Ιωακειμίδης σε απολογία απο τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοικησης για το αποδιδόμενο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από δόλο και εζητήθη από το Δήμο Νίκαιας-Α. Ι. Ρέντη να πιστοποιήσει εαν κατέχει το αξίωμα του αιρετού στελέχους ΟΤΑ, προκειμένου να του ασκηθούν οι κατα τα άρθρα 233, 234, 236, 237 του Ν. 3852/10 αρμοδιότητες του ΓΓ Αποκεντρωμένης διοίκησης που μπορούν να φθάσουν μέχρι και την παύση του απο το αξίωμα του Δημάρχου? Αν ναι, απολογήθηκε? Και ποια είναι η κατάληξη της υπόθεσης? Τηρήθηκε η όλη διαδικασία σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου?
2. Αληθεύει ότι ο Δήμος Νίκαιας τελεί υπό τον έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τα «έργα και ημέρες» του απερχόμενου Γ. Ιωακειμίδη σχετικά με τη νομιμότητα των ενεργειών της Δημοτικής του Αρχής περί παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων σε Ιδιώτες?
3. Ευσταθούν οι κατηγορίες του πρώην Γ.Γ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας ότι ασκούνται προγκρόμ, απειλές, πειθαρχικές διώξεις σε υπαλλήλους με στόχο την τρομοκρατία τους σε περίοδο προεκλογική απο αιρετούς Αντιδημάρχους? Αν ισχύουν όλα αυτά τι άποψη έχει ο «εκλεκτός» του Γ, Ιωακειμίδη, Υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Αντιδήμαρχος κος Κωστας Μαραγκάκης?
Αναμένουμε για όλα τα παραπάνω απαντήσεις. ‘Ολα στο φως και στη διάθεση της κοινής γνώμης