ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ 11 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

0
44
Ενδεκα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, με κοινή τους επιστολή δηλώνουν ότι αποχωρούν από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας τον χορό των αποχωρήσεων των τελευταίων ημερών από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για τους :

Μαρία Γιαννακάκη, μέλος Συντονιστικού (Θεματική Δικαιωμάτων)

Μελίνα Δυναμίδη, μέλος Συντονιστικού

Γιάννης Δεντόπουλος

Μαρία Κατσαντώνη

Ανδρέας Κρεμμύδας

Τάσος Κομιτόπουλος

Θανάσης Λαζαρίδης

Κώστας Μπαταγιάννης, μέλος Συντονιστικού (Θεματική Παιδείας)

Κατερίνα Ρούνιου

Σπύρος Τζανίνης

Αναστασία Φραντζεσκάκη, μέλος Συντονιστικού (Θεματική Ανάπτυξης)

Το κείμενο της επιστολής:
«Με θλίψη και αγωνία παρακολουθούμε, εδώ και καιρό, τη βίαιη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα άνευρο, αρχηγικό Κόμμα, χωρίς ιδεολογικό στίγμα, με περιφρόνηση των εκλεγμένων Οργάνων και των συλλογικών διαδικασιών, με καταστρατήγηση του Καταστατικού και της εσωτερικής Δημοκρατίας, με απομάκρυνση από τις Αρχές και τις Αξίες της Αριστεράς.

 

Οι δραματικές εξελίξεις στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την διχαστική, ανιστόρητη και προσβλητική όχι μόνο για τους Αριστερούς, αλλά και για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας ομιλία του κ. Κασσελάκη, δε μας αφήνουν πολλά περιθώρια για ολιγωρία.

 

Οσες και όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή με συνείδηση της ιστορικότητας των στιγμών, περήφανες και περήφανοι για το ΣΥΡΙΖΑ και τη μοναδικότητα του εγχειρήματός του στο χώρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για τις κατακτήσεις σε όφελος του λαού, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα λάθη και τις αστοχίες, δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε σε μέλη ενός fan club.
Αρνούμενες και αρνούμενοι να συμβάλλουμε και να δικαιώσουμε το διακηρυγμένο στόχο της Δεξιάς και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου «να τελειώνουμε με την Αριστερά», δηλώνουμε την αποχώρησή μας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά και το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, όπως και των οικείων Οργανώσεων, σίγουρες και σίγουροι ότι με πολλούς και πολλές θα συναντηθούμε στο μέλλον».