ΚΑΒΑΛΑ: Λεχώνα γάτα με τα μικρά της βρίσκει φιλόξενο καταφύγιο σε Κατάστημα (+ΦΩΤΟΣ)

0
68

Σε πείσμα μιας γενικότερης τάσης να βλέπουμε τα πράγματα μαύρα και άραχλα, συμβαίνουν διάφορα πράγματα στην καθημερινότητά μας που όπως και να το κάνουμε είναι χαρούμενα, αισιόδοξα! Δεν είμαι καθοοοόλου οπαδός της “θετικής σκέψης”, ούτε όμως λάτρης της “αρνητικής σκέψης”. Νομίζω ότι μένοντας με τα γεγονότα και πιο καλή αντίληψη της πραγματικότητας έχουμε και είμαστε καθημερινά πιο ξέγνοιαστοι και άρα έτοιμοι να δράσουμε όταν υπάρξει ανάγκη.

 

Eτσι τούτο εδώ το νέο δεν το επικοινωνώ για να σας πω ότι όλα είναι ανθηρά και ειδυλλιακά, αλλά γιατί είναι απλώς ένα γεγονός που χάρηκα διαβάζοντας το και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!

Βρισκόμαστε στην όμορφη Καβάλα και σας έχω πει πόσο ευγνωμοσύνη πρέπει να έχει αυτή η πόλη για τις γάτες, που κυριολεκτικά την έσωσαν πριν ένα αιώνα περίπου (βλέπε λινκ παρακάτω). Οι απόγονες εκείνων των ηρωικών γατών ζούν ακόμη και σουλατσάρουν στην Καβάλα..

.. μέσα σε αυτές είναι και μια ταξίντο γατούλα σε ενδιαφέρουσα.. που κάποια στιγμή γέννησε.. και ως καλή γατομάνα (όπως οι περισσότερες γατομάνες άλλωστε) έψαξε να βρει καταφύγιο για να μπορέσει να μεγαλώσει τα μικρά της με φροντίδα και ζήλο.

Και το βρήκε αυτό το μέρος. Στην οδό Βενιζέλου σε ένα χώρο όπου κάποτε στεγαζόταν το κατάστημα La Baguette, η επιδέξια γατούλα βρήκε τρόπο να τρυπώσει μαζί με τα γατάκια της εκεί, σε ένα περιβάλλον ασφαλές, μέσα στο απειλητικό αστικό τοπίο.

Ωραία ως εδώ! Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του χώρου – που ήταν για ένα χρόνο ανοίκιαστος –  πήρε είδηση αυτή την τρυφερή κατάληψη και δείτε πόσο λογικά και συμπονετικά λειτούργησε. Δεν τρελάθηκε, δεν επιχείρησε να τα διώξει (λες και τι κακο θα προκαλούσαν μια μαμα με τα γατάκια της σε ένα άδειο κατάστημα) και τα άφησε εκεί για όσο χρειαστεί (όσο θελήσουν αυτά, ίσως;)!

 

Και όχι μόνο τα άφησε να μείνουν εκεί αλλά μαζί με άλλους επαγγελματίες της περιοχής ανάλαβαν και την υποστήριξή τους! Και φρόντισε για να μην αγχώνονται άνθρωποι, κυρίως φιλόζωοι, για την τύχη των γατιών να κολλήσει μια ετικέτα που ξεκαθαρίζει ότι τα γατάκια φροντίζονται!

Η φροντίδα περιλαμβάνει εκτός από παροχή μιας ασφαλής φωλιάς και σίτιση και νερό για τη μάνα και τα μικρά της που πλέον έχουν μεγαλώσει όπως μπορούμε να δούμε στη φώτο και προφανώς μπορούν πια να φάνε και στερεά τροφή! Ααα και μια και το έφερε η κουβένδα, συχνά με ρωτάτε “πότε η γάτα διώχνει τα γατάκια της“.. η απάντηση εδώ!

Πως να βοηθήσουμε μια λεχώνα γάτα με τα μικρά της

Πάμε και μια υπενθύμιση για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε μια γάτα λεχώνα και τα μικρά της;

  • Θα ήταν ευχής έργο να υποστηρίζατε τη μαμά γάτα με σούπερ θρεπτικές τροφές – κατά προτίμηση υγρές τροφές Kitten (που είναι πλούσιες σε θερμίδες, πρωτεϊνη και λιπαρά)! Βρείτε την προτεινόμενη μου εδω!
  • Εξασφαλίστε τους μια πολύ ζεστή και ήσυχη φωλιά όπου θα μπορέσει να τα θηλάσει ανενόχλητη τα μικρά
  • Μια και τα νεογέννητα είναι ευαίσθητα στα παράσιτα το ψέκασμα με σπρέι αποπαρασίτωσης για μικρά γατάκια ίσως τους δώσει μια καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης! Μάθετε τα πάντα για την αποπαρασίτωση της γάτας και των ανηλικων γατών εδώ!
  • Ότ(αν) ένα νεογέννητο γατάκι εγκαταλειφθεί από τη μαμά του ή δεν τρώει πρέπει να αναλάβετε δράση εσείς και να  αρχίσετε να το ταϊζετε με ειδικό γάλα για νεογέννητα γατάκια. Το προτεινόμενό μου γάλα για γατάκια ειναι αυτό εδώ! Συχνά τα νεογέννητα δεν καταφέρνουν να ρουφήξουν γάλα από το ειδικό μπιμπερό για γατάκια και τότε πρέπει να καταφύγετε στην σήριγγα – αλλά πρέπει να δείξετε προσοχή για να μην προκαλέσετε πνιγμό στο γατάκι απελευθερώνοντας απότομα μεγάλη ποσότητα γάλατος από τη σήριγγα!

Κλείνοντας ας δούμε και μερικές φώτοζ που εντοπίσαμε στο KavalaPost.gr της μαμάς γάτας και των μικρών της: