Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας-Ρέντη για την απομάκρυνση υπηρεσίων Δημόσιων οργανισμών από τη πόλη και για τη λειτουργία του Δήμου

0
53
Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη, έθεσε  ερωτήματα και κατέθεσε διεκδικητικές προτάσεις για μία σειρά επίκαιρων θεμάτων της πόλης. Μεταξύ των άλλων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης παρενέβησαν για:
Για την απομάκρυνση του ΟΑΕΔ από τη Νίκαια, αφού και αυτή η υπηρεσία, φαίνεται να κατηφοριζει όπως το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ προς τον Ρέντη. Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη αναφέρθηκε στις ενέργειες που οφείλει να κάνει ο Δήμος ώστε να μην απομακρυνθεί άλλη μια κεντρική Δημόσια Υπηρεσία από τη Νίκαια.

Για την Απόφαση του ΥΠΕΣ να απενταχτούν από το Πρόγραμμα Τρίτσης όσα έργα δεν έχουν δημοπρατηθεί μέχρι 9/2 και τις συνέπειες αυτής της απόφασης για το Δήμο Νίκαιας Ρέντη.
Για την ετήσια χρηματοδότηση στα σχολεία της πόλης, που για άλλη μια χρονιά βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, αφού αντιστοιχούν περίπου 740€ τον μήνα ανά σχολείο, για λειτουργικά έξοδα όταν σχεδόν το 80% των μηνιαίως εξόδων κάθε σχολικής μονάδας πηγαίνει για θέρμανση και ρεύμα.
Για την Απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις Σχολικές Επιτροπές  και ουσιαστικά να μην υπάρχει κανένας έλεγχος από εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων στα οικονομικά των σχολείων. Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε, να παραμείνουν στο Δήμο μας ως Όργανο Ελέγχου των οικονομικών των σχολείων