Δέσμευση του Δημάρχου Κώστα Μαραγκάκη για τη διεκδίκηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέτρων αντιμετώπισης της υποστελέχωσης των τμημάτων της ΕΛΑΣ και της έξαρσης της παραβατικότητας στη περιοχή

0
81
Συναντήσεις με τους διοικητές των Αστυνομικών τμημάτων Νίκαιας και Ρέντη κυρίους Βασίλη Γκόνο και Αργύρη Βασιλόπουλο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κώστας Μαραγκάκης.
Σε μία περίοδο κατά την οποία η παραβατικότητα  κάθε μορφής εμφανίζει ιδιαίτερη έξαρση στη περιοχή του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη,
Ο κύριος Μαραγκάκης διαβεβαίωσε τους διοικητές των οικείων τμημάτων, πως θα διεκδικήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος της υποστελέχωσης σε σχέση με το προσωπικό και της ανεπάρκειας μέσων που παρουσιάζουν οι οργανικές δομές της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή.
Κατά τις συναντήσεις προέκυψε η εξαγγελία νυχτερινών περιπολιών στη ενότητα του Ρέντη.

 

 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη  Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Διαπίστωσα ότι οι ελλείψεις προσωπικού είναι ένα πρόβλημα κοινό και για τα δύο αστυνομικά τμήματα Νίκαιας και Ρέντη. Θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.
Στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας θα ξεκινήσουμε ένα κύκλο ενημερωτικών ημερίδων για την παραβατικότητα στα σχολεία σε συνεργασία με τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής  προκειμένου να αναδείξουμε τρόπους πρόληψης αλλά και τα μέσα περιορισμού αυτού του φαινομένου.
Ακόμη στο σχεδιασμό μας είναι και οι ανοιχτές συνελεύσεις με κατοίκους και με τη συνδρομή των αστυνομικών τμημάτων για την καταγραφή και αντιμετώπιση θεμάτων που ανακύπτουν στις γειτονιές της πόλης
Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι νυχτερινές περιπολίες  σε πλατείες, γήπεδα σχολεία με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  οφείλει να είναι ανοιχτή σε συνεργασίες που συμβάλλουν στην πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας σε κάθε γειτονιά».