Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Νικαίας: Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ τάξης

0
113

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ τάξης, με τους μαθητές να αποχαιρετούν το σχολείο με γλυκές αναμνήσεις και με την υπόσχεση να ζήσουν αισιόδοξα και δημιουργικά το ταξίδι της ζωής τους!!!

Εφτασε η ώρα να αποχαιρετήσουμε το Δημοτικό σχολείο.Πόσο συγκινημένη είμαι, ουτε που σκεφτόμασταν αυτή την στιγμή, όταν, σαν ντροπαλά πρωτάκια, μπήκαν στην αυλή την πρώτη μέρα του σχολείου. Είναι κοινότοπο να πούμε ότι ο καιρός πέρασε γρήγορα. Αλλά είναι αλήθεια. Είναι κοινότοπο να πούμε ότι τα χρόνια αυτά ήταν χαρούμενα. Αλλά και αυτό είναι αλήθεια.

Φτάσαμε τώρα εδώ ολοκληρώνοντας τον πρώτο μεγάλο κύκλο της ζωής τους, αυτόν του Δημοτικού σχολείου και μαζί της παιδικής τους ηλικίας.

Καινούριοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά τους και εμείς τους παίρνουμε με χαρά μαζί και φόβο· όπως καθετί καινούριο.

Κάθε αρχή είναι και ένα τέλος, κι αυτά από τώρα ήδη νοσταλγούν αυτή την αυλή, εδώ που παίξανε, που τρέξανε, που χτύπησαν , που μάλωσαν , που γέλασαν · τις αίθουσες όπου διδάχτηκαν όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα, εκεί που οι δάσκαλοί μας κοπίασαν για να τους δώσουν τις απαραίτητες βάσεις για τα ερχόμενα σχολικά χρόνια, αλλά και για να τους μάθουν το σωστό και το δίκαιο, το τίμιο και το αληθινό.

Γι’ αυτό ως γονιός και μετά με την ιδιότητα του Προέδρου θέλω να τους ευχαριστήσω όλους,τον Κο Γιώργο Καμπούρη ο καλός μας γίγαντας που τα πήρε τόσο δα μικρά στην Α Δημοτικού, την κ. Σοφία Ανδρέου την δασκάλα του Ουράνιου Τόξου η ίδια είχε βαφτίση την τάξη μας έτσι γιατί μας πήρε σε δύσκολες εποχές κ μετά από την καταιγίδα που περάσαμε ηρθε το ουράνιο τόξο. Αγαπημένη εξαιρετική σπουδαία δασκάλα Β, Γ, Δ, τρία υπέροχα κ δύσκολα χρόνια του covid ζήσαμε πολλά μάθαμε αρκετα, τον κο Παναγιώτη Λιακοπουλο αξία ανεκτίμητη σπουδαίος έμπειρος αγαπητός με τις ιστορίες τους κ την αγάπη του προς τα παιδιά μας, αλλά κ όλους τους εκπαιδευτικούς που τους πλαισίωσαν όλα αυτά τα χρόνια τον κο Χριστόπουλο Γιώργο(γυμναστής) την κα Μαρία Ανδρεδακη(Αγγλικών) τον Κο Πριονά Ανδρέα (μουσικός), όλους αυτούς που συνέβαλαν στη λειτουργία αυτού του σχολείου.

Τέλος να ευχαριστήσω τον Διευθύντη μας Πολυζώη Λουριδά για τις συμβουλές του και την καθοδήγησή του στα παιδιά μας. Ειχαμε άριστη συνεργασία.

«Δεν θα ξεχάσουμε» συνηθίζεται να λέμε στους αποχαιρετισμούς. Αλλά είναι κι αυτό αλήθεια.

Ούτε τους δασκάλους ούτε τα παιδια ούτε τα έξι χρόνια που περάσαμε μαζί μικροί μεγαλοι. Δε θα ξεχάσουμε ποτε το αγαπημένο μας 5ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας!