Τραγελαφικές καταστάσεις στο ΠΑΣΟΚ: Κόπηκε, μετά από την… τιμητική τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο της Α Πειραιά, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Γλύκας

0
85

 

Κόπηκε από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας. 

Ο κ. Γλύκας είχε τοποθετηθεί υποψήφιος, στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, παρότι δεν ήταν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το σκεπτικό για την αρχική ένταξη του στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά,
ήταν πως στο πρόσωπο του το ΠΑΣΟΚ τιμά τα στελέχη που έδωσαν επί χρόνια μάχες στο όνομα του Κινήματος.

Ο κ. Γλύκας υπήρξε Δήμαρχος Περάματος τη περίοδο 2006 – 2010 με την επίσημη υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσφατα όμως διετέλεσε υπερασπιστής των φερόμενων ως δολοφόνων του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.  Η τοποθέτηση του στα ψηφοδέλτια του Κινήματος προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις και την σκληρή απάντηση της Μίνας Βαλυράκης που μίλησε ακόμα και για ατόπημα του Νίκου Αδρουλάκη που δεν σέβεται τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το ότι ο κ. Γλύκας είναι συνήγορος κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών για τη δολοφονική επίθεση των Αιγύπτιων Ψαράδων στο Πέραμα, είναι δηλαδή υπερασπιστής των δολοφόνων, φασιστοειδών της ναζιστικής συμμορίας  συνετέλεσε στο να προχωρήσει η κ. Βαλυράκη σε μία ιδιαίτερα σκληρή δήλωση.

 

Υπό το βάρος της δημοσιότητας και των διαστάσεων που έλαβε το θέμα το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνοντας ταυτόχρονη επίδειξη θράσους και αφέλειας αναφέρει:

“Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 ήρθε σε γνώση μας το ζήτημα της νομικής σχέσης του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα στην υπόθεση του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη.

Σημειώνουμε ότι τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν στον Αρειο Πάγο τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν είχε πρότερη γνώση της εν λόγω νομικής εμπλοκής, που όπως ο κ.Γλύκας δήλωσε δημόσια έληξε πριν έναν χρόνο και ήταν σύντομη.

Αμεσα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων όρισε για σήμερα Δευτέρα συνεδρίαση της και αποφάσισε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γλύκα θεωρείται μη ισχύουσα. Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη, την οποία τιμούμε απεριόριστα”.

Επομένως η επιτροπή ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι η τιμητική υποψηφιότητα που η ίδια αποφάσισε ,θεωρείται ως μη ισχύουσα. Και όλα αυτά – σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ – οφείλονται στην έλλειψη…πρότερης γνώσης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ…